Friday, November 19, 2010

Saat rindu mula menyapa dan membuak-buak...






Biarlah, kali ini, ku biarkan gambar berbicara. Buat menterjemah rasa di hati yang tidak diketahui bagaimana ingin diluahkan~ Mereka berdua (Ma Ayah) kecintaan saya. Yang paling bermakna dalam hati. Ya Allah Kekasih Hatiku yang Ar-Rahim, kasihi mereka ya Allah~ ameen ya Rabb ameen~ rindu teramat kat Ma, ayah~ adik-beradik tercinta~ anak buah hero 2 orang
~

  1. Syahirah Hanisah Md Yusof
  2. Diyana Rahimatsah
  3. Hafiza Seri Tambak
  4. Faiznur Hassan
  5. Zurul Afinaz Zamani
  6. Rozaliana Rosali
  7. Marina Izzati Abu Bakar
  8. Nur Emyliza Hj Musa
  9. Sarah Mardhiah Sudin
  10. Huda Nabihah Hj Mokhtar
  11. Nurhanisah Sanin
  12. Ellya Farhana Azari
  13. Khairunnisa Maulut
  14. Azimah Md Akil
  15. Nurul Fakhriah Abd Ghani
  16. Nurul Izzati Syafiqah Abdul Majid
  17. Attiya Tajudin
  18. Saidatul Akmal Hj Sulong
  19. Siti An-Najwa
  20. Miza Ipin
  21. Aisyah Izzati
  22. Nani
  23. Mira
  24. Loppi
  25. Uzair Izzuddin (tolong jaga Nisa untuk aku)
  26. semua bidadari indah yang solehah di Kusza... [anda tahu siapa anda :) kakak2, sahabat2, adik2]

Dalam kesibukan mentelaah, syukur masih punya ruang untuk menjalankan hak terhadap bidadari-bidadari indah yang solehah :) cik da :) cik tom, cik kaq, cik neng, pengalaman selama dengan kamu semua sangat indah. Terasa seperti setiap saat adalah tarbiyyah walau kita sulamkan ia dengan senyuman dan gelak ketawa. Hingga kaki terasa digam, berat rasa di hati ingin melangkah pergi sebentar tadi~ Terasa ada hujan dalam hati. Menjenguk ke luar, betul hujan lebat dikirim Allah Kekasih Hati Yang Maha Sempurna~ bagaimana lah tahun akhir nanti... Masya Allah~ dapat dibayangkan kesedihan tahap yang bagaimana yang bakal menguasai diri saya nanti~ Allahu akbar~ moga mereka semua tahu betapa diri ini terlalu menghargai setiap dari mereka, masya Allah terasa bersyukur dan bertuahnya saya kerana diberi ruang, peluang dan izin oleh Allah untuk bersama mereka, si bidadari indah. Mereka indah kerana ditarbiyyah. Saya tak perlukan alasan untuk mengatakan seseorang itu indah. Cukup keindahan akhlak dan ketinggian budi pekerti mereka yang menjadi ukuran. Merelakan diri ditarbiyyah demi Islam, untuk ummah, kerana Allah~ Benar, tarbiyyah bukan segala-galanya tetapi, segala-galanya bermula dari tarbiyyah. Terima kasih ya Allah~ Alhamdulillah~ mohon doanya untuk kemudahan final exam nanti~



10 comments:

  1. salam..cik ma...
    jazakillah ajak mek da amek deqha...
    hai...nama gelaran yg membuatkan diri ini tersenyum sendirian...
    cik ma
    cik da
    cik tom[tak boleh blah]
    cik kaq[sengau sikit bunyinya]
    kamu semua terbaik dalam hidup saya......moga rindu kita hanya kerana ALLAH

    ReplyDelete
  2. yan darlin: x cuti, dyana bukan mcm yan, yan kn special :) cuti ikut budak sek :) hv a hepi n joyful holiday in Allah's protection :) how's life now? lama x update kan ^^

    ReplyDelete
  3. mek da : wsalam warahmatullah shbt, si bidadari indah y solehah :) syukran temankan drive memalam g mbkt. sgt hargai :) Allah Maha Tahu. even bw keta da cm unta, thenjut2, tp mek da x mrh c.ma pun. even ketawa lg ad :) rs bahagia, tenang dan damai selama bsama dgn mek da :) alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. miss u too :) moga yana sihat2 slalu ye..

    ReplyDelete
  5. slm wbt... c.ma. thanks for everything... smoga kite dpt trs berkasih syg krna Allah... thanks to mek da too.. for creating a special nickname for me... n da most important, thanks to Allah, for giving us the memorable time we spent together...

    ReplyDelete
  6. emy : ameen :) tq dear :)

    cik tom : waalaikum salam warahmatullah :) terima kasih juga bt mu duhai shbt~ ye, betul, thank to HIM for allowing us to meet each other in dis path :) maaf andai ana masih ad kekurangan dlm mhargai shbt2 semulia antunna :) bg ana, antunna memang bidadari indah y solehah, insya Allah~ slm istiqamah dlm jln juang ya mujahidah!

    ReplyDelete
  7. salam..

    bukan mengaku kelemahan diri, tapi juz luahkan apa yg trasa kat hati..

    situasi memang memntingkan diri - tapi alhamdulillah masih terkawal..

    thanks for reminding...

    ReplyDelete
  8. Salam Yana,
    Semoga Yana sehat selalu.
    Terima kasih atas segalanya daripada dulu hingga sekarang.
    May you always be in Allah loving's Hand.
    I miss you so much.
    Take care, mate. :)

    ReplyDelete
  9. Dear Yana,
    Semoga Yana sihat selalu.
    Terima kasih untuk segalanya, daripada dulu sampai sekarang.
    May Allah bless you.
    Take care :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen kamu. Saya sangat menghargainya. Semoga Allah merahmati kamu, selama mana kamu hidup di dunia ini, aameen ya Rabb.