Saturday, November 17, 2018

Demam Nak Datang Terus Tak Jadi Demam!

Assalamualaikum.

Saya Natrah Mohamed 

😍😍😍

Malam ni nak share Shaklee Effect saya. Yang jarang saya cerita.

Oleh kerana 1 produk saja, saya nak cerita pasal 1 saja. Haha. Padahal banyak yang saya guna.

Saya mula makan Shaklee sejak tahun 2012.

Bermula Oktober 2013, Vitamin C Sustained Release Shaklee muncul di pasaran Malaysia.

Saya mula amal Vitamin C sejak bulan tersebut. Sebelum sebelum itu, vitamin lain sudah diamalkan.

Mulanya, saya alami healing crisis yang teruk juga. Waktu mula mula amal, saya selesema teruk. Kahak banyak keluar. 2 minggu.

Ya. Biasa la 2 minggu selesema ni. Sebelum makan Shaklee ni memang selalu berlaku. Selesema 2 minggu,  batuk lama, demam kerap. Kalau demam, tiga empat hari baru kebah.

Tapi, pengalaman mula mula makan Vitamin C ni sungguh menghairankan saya.

"Apa hal boleh selesema, kahak banyak ni!" πŸ˜–

Alhamdulillah. Lepas 2 minggu amal. Keadaan itu berakhir. Ya.  Sudah berakhir.

Saya tersangat jarang selesema dah.

Sudah tiada lagi demam lama lama.

Sudah selamat dari sakit kepala berdenyut - denyut lepas keluar dari tempat ber aircond.

Sudah tiada lagi bengkak tonsil apabila demam.

Sudah tiada juga ulser mulut jika kurang air.

Jika badan rasa mahu demam, ambil Vitamin C, Alhamdulillah Allah izinkan tak jadi demam 😍

Dan satu lagi Shaklee Effect lepas amal Vitamin C ni,  saya rasa kulit makin cerah. Kulit saya sangat la cepat burn. Kalau berjemur di bawah matahari lama sikit, akan ada kesan tu.

Tapi, lepas amal Shaklee ni, terutama Vitamin C ni, ramai yang tegur kulit makin berseri. Awww. Bahagia gitteww πŸ˜‚πŸ˜‚

Gitulah keadaannya.

Saya sangat bersyukur lepas amal vitamin C ni, kesihatan bertambah baik. Anak yang menyusu pun kurang demam dan selsema.

Ini sebahagian Shaklee Effect saya yang pada awalnya kurang sedar.

Lama-lama sedar diri πŸ˜…

Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen kamu. Yana sangat menghargainya. Semoga Allah merahmati kamu dunia dan akhirat, aameen yaMujib.