Friday, June 17, 2016

Malas lah nak berhias depan suami ni. Leceh!

Pagi semalam sebelum suami gi kerja, Yana dah tanya siap-siap ETA bila. Dia kata 'tak tau lagi, kerja banyak.'

Dalam hati Yana "yabeda beduuuu mesti lambat!" haha rindu memang rindu tapi macam best pun ada sebab boleh mess dan selekeh sekejap in my comfy home. Time musim UAT ni (User Acceptance Test) suami ada sampai balik pukul 5 pagi oihh subhanallah. Stres suami sebab dia jenis suka balik rumah cepat-cepat, tak sabar nak manjakan anak isteri.

Sebenarnya suami tak pernah pun request nak Yana lawa all the times tapi bila kita sihat bertenaga ni asyik rasa semangat je tau, nak buat yang terbaik untuk suami dan anak. So semalam dengan rambut kena tarik dengan Naufal soleh, pakai je baju paling selesa di dunia, muka malas nak lawa sangat tiba-tiba dengar pintu kena buka.

Masa National Conference (NC) Shaklee 2016, seronok naik
pentas terima award dengan suami tersayang dan buah hati kami berdua.


Dah cuak semacam tapi fikir balik, ahh orang rumah depan kut. Then macam nak terjojol biji mata dan jantung berhenti berdegup bila suami dah ada depan pintu! Homaihh masya' Allah! Serius terkejut sebab apa pun tak siap lagi! Jangan kata nak tukar baju, pakai perfume pun tak sempat! Jangan kata nak calit lipstik, cuci muka kasi bersih kasi lawa kasi segar je muka, pun tak sempat! Rupanya suami nak buat suprise. Huh suprise lah sangat.

"padan muka you tengok I tak lawa." kata Yana, saja usik dia. "You sentias lawa di mata I By." jawab dia selalu macam tu lah. Haha, ye sekejap Ma, sekejap By. Biasa lah tu orang dah ada anak memang macam tu.

Lepas salam dan peluk cium suami, OK bagi dia leka main dengan Naufal, apa lagi Yana terus ambil peuang cantikkan kulit muka agar tak kusam. Senang sangat, memang lepas cuci muka dengan Nutriwhite, Yana rasa segar sangat kulit wajah, rasa bersih yang tak tau nak describe macam mana ntah rasa tu, then muka nampak lembap, moist sangat tau! Macam lepas sapu moisturizer. Nampak soft. tak tipu ni weyh. Yana just sharing je. Nak share benda baik that is happening to me, lillah. No wonder Nutrwhite Skincare ni sentiasa laku keras. Sebab ramai jatuh cinta walau hanya ambil 2 item je; Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser dan Nutriwhite Make-Up Remover. Macam salin kulit gitu. One more, Yana rasa kulit makin cerah sekarang hee. Biiznillah alhamdulillah terima kasih Allah. Tengok cerita Mok Cun 2 semalam, rasa macam, 'eee nak je aku bagi pakai Nutriwhite, makan Vivix then vitamin C dekat anak si Mok Cun nih! Biar terjojol biji mata awek suami dia tengok muka dia dah tak kusam and berseri gila nak mampus! (geram sangat la tu tengok awek tu duk kepit tangan suami orang) Biaq pi dia pula rasa jeles. Siapa suruh gatal pi kacau laki orang!'

Memang saya emosi sekarang bila dengar atau tengok benda macam ni. Agaknya sebab dah kahwin kut, baru kita faham perasaan orang yang dah berkahwin.

Jimat sangat Nuriwhite ni. Tahan 6 bulan hingga setahun!
Harga macam RM11 sebulan. Ok lah dari pakai ntah apa-apa tapi tak dapat kesan memuaskan.


Jadi kepada sesiapa yang nak cara mudah, fleksibel, pantas dan efisien untuk dapatkan kulit wajah yang sihat dan untuk berhias depan suami, tak ada alasan lagiu dah! No more leceh leceh! Sekejap sangat nak cuci muka tu ha, jom guna Nutriwhite cleanser ni jom! Boleh PM Yana untuk Yana bantu anda dapatkannya ya. WhatsApp Yana : +6013-201 4648 FB Yana : Nurdiyana Masri (sila klik nama Yana tu ya) Salam Jumaat kareem semua! Ramadan kareem, Allahu Akram.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen kamu. Saya sangat menghargainya. Semoga Allah merahmati kamu, selama mana kamu hidup di dunia ini, aameen ya Rabb.